Vellykket nabofest og markering av salgsstart

Torsdag inviterte Solon alle beboere i Lier Hageby og naboer til nabofest i forbindelse med lanseringen av Solåsen. Over 200 små og store koste seg i sola.

Det fjerde byggetrinnet i Lier Hageby har fått navnet Solåsen. Gjennom fem år har Solon Eiendom jobbet med å transformere den store tomten til et trygt og koselig boligområde. 166 boliger er allerede bygget og innflyttet, og nå gjenstår det bare 43 leiligheter, rekkehus og tomannsboliger før en prosjektet er ferdigstilt.

I anledning salgsstart av det siste trinnet inviterte Solon alle naboer, både i Hagebyen og rundt, til en skikkelig feiring torsdag ettermiddag.

Hakon Brandt er prosjektleder for Lier Hageby og har jobbet med prosjektet de siste årene. Han bor selv i Lier og er stolt av hva de har skapt i nabolaget sitt. I anledning salgsstart var det helt naturlig for ham å inkludere naboene. Dette for å sikre at de føler seg hørt, ivaretatt og informert om det som venter.

Skjermbilde 2023 06 06 kl 09 29 52

En skikkelig nabolagsfest og samtidig en takk for tålmodigheten følte jeg var på sin plass. Vi kan lære mye av naboene som bor her, og det er viktig å lytte til deres erfaringer, forteller Hakon.

Hakon og teamet hans hadde lagt opp et program som var tilpasset alle aldersklasser. Den mest populære aktiviteten var blomsterbinding hvor det var tilrettelagt med ståltråd, wire og et stort utvalg av blomster en kunne binde sammen. Blomsterdekoratører fra Åkerblomsten viste mange ulike løsninger.

En av de som bandt blomsterkrans til både seg og pappaen sin var Nordahl (7). Han trives godt med å bo i Lier Hageby, spesielt med den nye ballbingen rett ved huset sitt.

Skjermbilde 2023 06 06 kl 09 12 27

En annen av deltagerne, Charlotte, valgte å feire bursdagen sin på nabofesten. Som nybakt 7- åring var det ikke så mye tid til å siste stille. Sammen med venninnene i nabolaget løste hun rebus, blåste såpebobler og testet den nye lekeplassen og ballbingen.

Skjermbilde 2023 06 06 kl 09 13 14
Skjermbilde 2023 06 06 kl 09 12 52

Solveig, Aase, Else og Sigrunn har bodd i Lier i mange år, og har gode minner fra tomten. Alle fire jobbet tidligere på Lier Sykehus, og er begeistret for hvordan en har klart å bevare de to flotteste byggene, og kombinert det med moderne boliger på resten av tomten.

Skjermbilde 2023 06 06 kl 09 11 58

Visningssenteret ble ferdig akkurat i tide til festen, og meglerne fra Sem & Johnsen åpnet opp dørene for nysgjerrige naboer. Her fikk de svar på alt de lurte på, samtidig som de fikk en god innføring i hvor de nye boligene vil ligge i terrenget og materialkvalitetene som er satt.

Skjermbilde 2023 06 06 kl 09 35 27

Prosjekt-teamet til Lier Hageby fikk gode tilbakemeldinger fra naboene etter nabofesten hvor de satte pris på en åpenhet og inkludering i prosjektets siste fase.