Lier er både landlig og med kort avstand til byen

Lier Hageby ligger i Lier kommune - en omfangsrik kommune som strekker seg fra Drammensfjorden til Tyrifjorden. Boligene ligger rett ved kommunesenteret kalt Lierbyen.

Lier kommune

Lier kommune er i sterk vekst, men ønsker fortsatt å være en grønn oase mellom Drammen og Asker og kaller seg derfor «Grønne Lier». Landbruket preger fortsatt Lierbygda, men det finnes også en sterk og variert industrinæring og stor bredde i varehandel og tjenesteproduksjon.

Lier Hageby 100523 Foto Knut Neerland 0797 web

Jakt og fiske

Lier byr på mange fiskemuligheter, både i innlandsvann, Drammensfjorden og Lierelva. Sistnevnte er kjent som en av Norges aller beste sjøørretelver og holder også en del laks. I Drammensfjorden er det spesielt populært med isfiske de årene isen er trygg. Her kan man få mange forskjellige arter, og ferskvannsfisk og saltvannsfisk svømmer side om side. Torsk, makrell, sjøørret, hvitting, flyndrer, abbor og sik.

Det er også mange gode ørret- og abborvann i Finnemarka, og man kan dessuten få fin ørret i Skapertjern i Kjekstadmarka. Prøv også lykken i Holsfjorden – her rapporteres det om diger ørret og gjedde. 

Også jakt er det gode muligheter for. I Finnemarka kan du få kjøpt jaktkort for både småvilt og rådyr.

Turer & rekreasjon

Lier kommune er kjent for sine gode skiløyper. Erfarne og dyktige løypekjørere setter sin ære i å tilby gode forhold både for turgåere og konkurranseløpere. Man samarbeider også med nabokommunene om å sikre et godt, sammenhengende løypenett.

Vår, sommer og høst er det også gode turmuligheter, og det er til og med fast torsdagstur i regi av DNT. Les mer om turgrupper på lieropplevelser.no

Lier Hageby 100523 Foto Knut Neerland 0682 web

Liertoppen & nærhandel

I Lierbyen finnes det nødvendige av butikker til å dekke hverdagslige behov og knappe 10 minutter unna finner du Liertoppen kjøpesenter som tilbyr det aller meste – byggevare, hyggevare og alt i mellom. Dessuten er det jo ikke langt inn til Drammen sentrum, dersom man er på utkikk etter større utvalg.

Skoler & barnehager

Lier kommune har en sunn kommune- økonomi og har investert betydelige midler i å tilrettelegge for gode oppvekstvilkår, med satsning på barnehager, skoler og idrettsanlegg.

Barnehagedekningen er god, og i Lierbyen er det en plass til alle. Som nærmeste nabo til Lier Hageby ligger Lier Natur- og Landbruksbarnehage. Barnehagen har et flott uteområde med lekeapparater, hagerekker, drivhus, multihus og gamme.

Lierbyen har også en stor, nybygget barneskole, i gangavstand fra Lier Hageby. Det flotte skoleanlegget har et stort uteområde med blant annet skatepark, klatrestativ, husker, sandkasse, sandvolleyballbane, basketbane 5’er og 7’er baner med kunstgress og egen ballbinge. 

Lier Hageby 100523 Foto Knut Neerland 0949 web

Organisert idrett & svømmeanlegg

Fotball, håndball, ski, skiskyting og e-sport er noen av de idrettene som det finnes organisert aktivitet gjennom Lier IL. I tillegg tilbys Allidrett for de aller minste fra 3 til 6 år. BUA Lier ligger i Lierbyen og låner ut gratis sportsutstyr til alle som ønsker - enten du skal på ski, telttur eller kanotur. 

Lier har selvfølgelig sitt eget svømmeanlegg. Er du imidlertid ute etter mer lek og moro er Drammensbadet ikke langt unna. Anlegget, som er et av Norges aller flotteste, har 9 bassenger, 5 innendørs og 4 utendørs, med totalt 5,3 millioner liter vann! Både inne og ute er det morsomme sklier. Sommerstid kan du også bruke det flotte uteområdet, med plener, solsenger, benker og grillområde.

Lier Hageby 100523 Foto Knut Neerland 0822 web

Her finner du Lier Hageby - rett ved Lierbyen