Her er det solrikt og sosialt

Martine og Simen flyttet inn i Lier Hageby i 2020. Nå har de fått sin første sønn, Liam, og forteller om livet som småbarnsforeldre i dette boligområdet.

Nytt hjem i Lier Hageby

Lier Hageby har en av de aller flotteste beliggenhetene i Lier, med fantastiske solforhold og en flott utsikt over Lierdalen og mot Drammensfjorden. Uterommene er nøye gjennomtenkt – her skal man kunne nyte godt av privatlivets fred og fellesskapets gleder. Martine Rokke og Simen Fuglaas flyttet inn høsten 2020, og stortrives i den familievennlige hagebyen.

Fra by til land

– Vi bodde i en ganske romslig leilighet på Grønland, og trivdes godt der. Etter hvert fikk vi lyst på større plass og begynte å se på forskjellige muligheter. Jeg er fra Tranby, så det var naturlig å vende blikket i denne retningen, sier Martine. Her er det både rolig og landlig, men samtidig livlig med folk på alle kanter. Det er faktisk mer sosialt her enn i blokka på Grønland, ler Martine.

De gode solforholdene og flotte uteområdene var noe Martine og Simen falt for umiddelbart. I Lier Hageby er det godt med plass til felles rekreasjonsområder, lekeplasser, park og dyrkingsarealer.

Lier Hageby 100523 Foto Knut Neerland 0371 web

Det er ikke mange tomter igjen med så fantastiske solforhold i denne bygda, så vi ble veldig interesserte da vi leste om Lier Hageby!

Et lett valg

Det var et lett valg ­– vi så prosjektet den ene dagen og hadde kjøpt dagen etter. Vi bor på Soltoppen, og her stortrives vi! Vi har en liten gutt som straks blir ett år, og vi gleder oss til å ta i bruk både parken, ballbingen og lekeplassene. De kommer til å bli brukt flittig fremover, sier Martine.

Lier Hageby 100523 Foto Knut Neerland 1592 web

Det gode nabolaget

I Lier Hageby er det lagt vekt på gode fellesområder som gjør det lett å komme i kontakt med naboer og å oppleve ting sammen. Det er tilrettelagt for møter mellom mennesker. I Lier Hageby er det etablert flere slike møteplasser, ikke bare for barna, men også for de voksne. Slik skapes godt bomiljø og fellesskap mellom husene.

– Det veldig sosialt i gata vår, og det er alltid noen prate med. Vi har blitt godt kjent med de fleste. Vi pleier å kombinere dugnad og nabofest, og på den måten blir man jo godt kjent, sier Martine.


Lier Hageby 100523 Foto Knut Neerland 1449 web

Barnehagedekningen i Lier er god, og som nærmeste nabo ligger Lier Natur- og Landbruksbarnehage hvor Liam skal gå.

Klar for Liers beste barnehage

Barnehagen har et flott uteområde med lekeapparater, hagerekker, drivhus, multihus og gamme. De kaller seg intet mindre enn «Liers beste barnehage».

– Sønnen vår begynner i barnehagen i august, og han starter sammen med flere av barna i gata vår. Det føles veldig trygt og fint å vite at det er en liten gjeng som kan ha glede av hverandre i mange år fremover, avslutter Martine.

Lier Hageby 100523 Foto Knut Neerland 0352 web